Frågor och svar om rakning

5 Dec 2013, 10:54 624
Kille, 17 år
Question


Tjena! Jag har börjat använda rakapparat för att raka pubishåret då jag anser att det går fortare än med rakhyvel. Problemet är att det är svårt att raka bort pubishåret som går ut på benen och sidorna om pungen, man får liksom trycka riktigt hårt för att det ska ta vilket resulterar i röda prickar. Använder jag fel apparat eller fel teknik?
Om det även finns något smärtfritt sätt att raka pungen vore ja jätte tacksam.
Tack på förhand!

Svar
Ingrid Wall
Sexualupplysare, Sexperten.nu

Hej,

Rakning irriterar oavsett teknik och apparat huden eftersom det yttersta hudlagret skadas. Jag kan ändå ge dig lite tips kring hur du kan försöka undvika de röda prickarna. För det första gäller det att inte trycka så hårt mot huden med rakapparaten eller rakhyveln. Använder du en rakhyvel bör du göra det tillsammans med raklödder eller rakgel, smörj gärna in huden efteråt med en oparfymerad, återfuktande kräm, försök låta huden vila mellan rakningarna och sov utan kalsonger för att låta huden andas.

Mvh Ingrid, sexperten.nu

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar