Frågor och svar om p-piller

5 Dec 2013, 14:19 489
Tjej, 19 år
Question


Hejsan, för två veckor sedan fick jag en ny sort p-piller ( innan hade jag prionelle nu fick jag alternova) för 3 dagar sedan fick jag riktigt ont i magen. Jag slutade ta pillerna då jag redan hade skjutit på den denna månaden.jag undrar uniefär hur många dagar innan mensen brukar komma med alternova och omdet e någon skillnad på om du har avbrutit mitt i kartan.
Då min mamma sa att jag kanske va gravid blev jag orolig och hoppas att min mens ska komma!

Svar
Ingrid Wall
Sexualupplysare, Sexperten.nu

Hej,

Det går tyvärr inte att svara på när din mens kommer komma, utan kan ta olika lång tid oavsett vad dina p-piller heter och om du avbrutit mitt i kartan. Om du vill utesluta en graviditet rekommenderar jag dig att vänta ett par till några veckor för att se om din mens kommer. Kommer inte din mens kan det vara aktuellt att ta ett graviditetstest, får du den kan du börja med p-pillerna igen på mensens första dag.

Mvh Ingrid, sexperten.nu.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar