Frågor och svar om relationer

6 Dec 2013, 18:53 194
Tjej, 15 år
Question


hej, jag är en tjej på 15 år och för ca en månad sen strulade jag med min storebrors kompis som är 19. och jag vet inte vad jag ska göra, borde jag berätta för min bror? eller ska jag hålla det hemligt? jag vill inte förstöra deras relation? :/

Svar
Annesofie Blixt
Föreningen Tilia

Hej,

jag tänker att om man ska berätta saker, ska det alltid finnas en anledning till det. Jag tycker man alltid ska sträva efter ärlighet, men i vissa situationer kan det vara bäst att bara lämna det som det är. Jag tänker att du ska tänka igenom varför du berättar om du gör det, om det finns en anledning eller syfte. Eller var det kanske bara en engångsgrej som ingen av er lägger så mycket vikt vid, då kanske det kan stanna mellan er? Om du tror att det skulle förstöra deras relation kanske du kan lämna det till din storebrors kompis och låta honom berätta det själv, om det är något din bror behöver veta. Lycka till!

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar