Frågor och svar om autism

27 Jan 2014, 16:46 340
Tjej, 13 år
Question


Hej!
Jag undrar om du tror att jag har autism.jag tycker om att va för mig själv och har svårt att hänga med i skolan läser jag en sida i en bok så måste jag läsa den minst 10 gånger innan jag fattar vad jag äns läser samma händer när jag lyssnar på musik.jag har med svårt att stava med och läser särskolandläroplan.ska jag prata med någon så aföstår jag inte så mycket vad dom säger ps. Tack i för hand mvh en orolig flicka

Svar
Louise Larsson
Hälsopedagog

Hej!

Jag kan tyvärr inte avgöra huruvida du har autism eller inte. Det behövs göras en grundlig utredning av exempelvis specialpedagog/psykolog/läkare - vilket jag inte är. Om du upplever så här pass stora problem tycker jag definitivt att du ska göra din omgivning uppmärksam på det. Sedan får de i sin tur hjälpa dig att få till stånd en utredning. Om du har en diagnos är det bra att veta. Om inte annat för att få hjälpmedel i olika sammanhang. 

Kram, Louise

PS. Ursäkta att svaret har dröjt. Stöd & Svar-tjänsten har legat nere ganska länge - därav den långa väntan.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar