Frågor och svar om kärlek

20 Dec 2013, 11:46 284
Tjej, 18 år
Question


Måste man automatiskt bryta all kontakt med sitt ex efter att man gjort slut? Jag menar, borde det inte gå att vara kompisar? Speciellt om man var kompisar innan man blev kära, då har man ju en vänskapsrelation också? Om man kan fortsätta som vänner, har du nått tips för att det ska kunna bli så?

Svar
Amanda Andersson
Nätvandrare, Fryshuset

Hejsan! 

Vad bra att du skriver in till oss! Ska göra mitt bästa för att komma med lite tankar och funderingar kring det hela. 

Jag tror inte det finns något direkt svar på hur en ska göra när en har gjort slut, utan att det är utifrån situation och personerna som är iblandade.  Om det fortfarande finns känslor kvar så kan det vara svårt att fortsätta vara vänner då det kan göra det svårt att komma över varandra, men som jag skev tidigare så beror det verkligen på situation. För vissa personer fungerar det jättebra att fortsätta vara  vänner. 

Jag tror det viktigaste om en ska fortsätta vara vänner är att en är ärliga med varandra, så att båda vet vad det är som gäller och hur relationen ser ut. 

Varma Hälsningar och God Jul! 

Amanda

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar