Frågor och svar om kär

12 Dec 2013, 17:00 256
Tjej, 15 år
Question


Hej. varför gör det så ont att vara kär? Jag håller på att bli helgalen! Killen jag är kär i finns i mina tankar 24/7. när jag ser en film, läser en bok eller lyssnar på musik så tänker jag på honom. Har t.o.m. svårt att koncentrera mig i skolan! så ska det väll inte behöva va!!?? HJÄLP MIG

Svar
Ingrid Wall
Sexualupplysare, Sexperten.nu

Hej,

Varför det gör ont att vara kär finns det ingen förklaring till, men kärlek kan tyvärr ofta göra ont eftersom man upplever så mycket starka känslor när man är kär.

Om du är kär tycker jag du ska försöka berätta det för killen om du inte redan gjort det. Han kanske känner likadant för dig och i så fall får du uttryckt dina känslor. Visar det sig att han inte känner likadant får du försöka gå vidare. Det kan vara svårt och ta lång tid, men du kommer komma över det även om det kanske inte känns så till en början.

Försök koncentrera dig på skolan och eventuellt fritidsaktiviteter, därmed har du inte lika mycket tid eller möjlighet att tänka på honom.

Mvh Ingrid, sexperten.nu.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar