Frågor och svar om ollon

27 Jan 2014, 20:21 4066
Kille, 23 år
Question


Hej!
Nu är det så att jag har 3 stycken vita vårtlikande/prickar precis nedanför ollonet och på förhuden om man drar baks den . Jag var hos en läkare för 3 månader sen och konstaterade att det INTE var kondylom som jag trodde. Han sa att jag inte behövde oroa mig för något. Men jag börjar ju undra. Kan det var svamp? Eller kan det vara så att jag tvättar mig för mycket? Duschar iaf 1 gång om dagen.
Tack på förhand!

Svar
Ingrid Wall
Sexualupplysare, Sexperten.nu

Hej,

Det låter inte som svamp och har du inga övriga symtom som att det kliar eller svider, bör det inte vara svamp. Om du duschar mycket kan det torka ut slemhinnorna, men så länge du inte använder tvål på din penis ska det inte vara någon fara.

Jag tror nog som läkaren att det inte är något att oroa sig för, utan det kan vara körtlar, hårsäckar eller penila papler (små hudtaggar). Det är helt ofarligt och något som alla har. 

Mvh Ingrid, sexperten.nu.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar