Frågor och svar om kärlek

20 Mar 2014, 12:49 100
Tjej, 17 år
Question


Hej Amanda jag är en tjej på 17 år, jag har alltid varit en blyg person ända sen jag var liten. jag gillar en kille i skolan men vågar inte ta kontakt med honom. jag är rädd att han inte ska tycka om mig som person för jag har ett funktionshinder. vet inte vad jag ska gör ?

Svar
Amanda Andersson
Nätvandrare, Fryshuset

Hej! Vad bra att du skriver hit! 

Att vara blyg är inte ovanligt, men det kan vara väldigt jobbigt. Du skriver att du är rädd för att han inte ska tycka om dig på grund av ditt funktionshinder. Jag vet inte vad det är för hinder du har, men om han tycker om dig så ska det inte spela någon roll, då ska han ju tycka om hela dig.

Det är alltid svårt att veta vad andra personer känner inför en, speciellt när det kommer till kärlek. 

Skulle du kanske kunna föreslå att ni ska hitta på någonting tillsammans? Det kan ju vara ett bra sätt att lära känna honom, och på samma gång inte för tydligt med att du öppet visar direkt hur du känner? 

Hälsningar

Caroline, praktikant på Nätvandrarna via Amanda

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar