Frågor och svar om självkänsla

27 Dec 2013, 09:40 215
Tjej, 15 år
Question


Hej! Jg är 15 år gammal, jag har alltid blivit retad om att mitt face är full med finnar eller acne och att jag liknar Chines ?::/// vad kan jag göra åt det ?? Liksom jag är trött på det det känns för jävligt i skolan ursäkta om jag svär

Svar

Hej!

Det är aldrig ok att retas eller att ta emot elaka kommentarer. Tyvärr sker det ändå.. Man kan antigen vara modig och stå på sig och säga ifrån, vilket kan kännas tufft  när man känner sig ensam och utsatt för mobbing. Då kan det vara lättare försöka prata med någon som man litar på och som man känner kan hjälpa en. Finns det någon sådan person i din närhet? 

Ta inte emot hemska kommentarer som gör ont! Om det inte känns bra att säga emot, så se till att du inte tar in det. Det viktigaste är inte vad de säger till dig, utan vad du säger till dig själv när dessa personer har gått sin väg.

Du är bäst och värdefull, oavsett vad dessa människor säger!

Kram!

Susanna

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar