Frågor och svar om svampinfektion

22 Jan 2014, 14:43 647
Tjej, 17 år
Question


Hej!
Jag har i 3 månader haft vita och tjocka flytningar och det stör mig väldigt mycket. Har aldrig haft såhär förut, i början så hade jag väldigt mycket klåda i slidöppningen men det har försvunnit och trodde flytningarna skulle försvinna också men inte det. Kan det vara svamp? Eller finns det något som kan minska flytningarna på något sätt? Är så less :(

Svar
Helena Meyer
Föreningen Tilia

Hej,

Det är omöjligt för mig att veta vad det är du lider av, men det låter som någon typ av svamp eller katarr. Det är viktigt att få medicin om det inte går över. Det finns receptfria salvor men de är väldigt starka och kan faktiskt göra det hela värre om du har otur. Antingen kan du kontakta din ungdomsmottagning eller en vårdcentral för ett läkarbesök. På www.umo.se kan du också läsa mer om olika underlivsproblem.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar