Frågor och svar om sex

16 Dec 2013, 15:44 239
Kille, 14 år
Question


svara gärna snabbt!
jag och min tjej (som är 13) älskar varann väldigt mycket och både jag och hon vill ha sex med varann och det kan hända närsomhelst, självklart så använder vi kondom. är det ok?

Svar
Ingrid Wall
Sexualupplysare, Sexperten.nu

Hej,

I och med att ni båda är under 15 år finns det ingen lag som förbjuder er att ha sex med varandra. Det ni istället behöver tänka igenom och ta hänsyn till är varandras känslor. Ni bör alltså båda känna er redo inför att ta steget att ha sex och det ska även kännas bra både innan, under och efter ni eventuellt har sex. 

Svaret är alltså att det är okej, om ni båda vill och är överens om att ha sex. Bra att ni även tänker på att skydda er med kondom.

Mvh Ingrid, sexperten.nu.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar