Frågor och svar om kärlek

6 Jan 2014, 12:23 192
Tjej, 17 år
Question


Hej. Min kompis Ida har varit på "G" med en kille under sommaren men det blev sedan inget av det. Efter sommaren började hon skriva med en annan kille så när min kompis hade fest i oktober råkade jag kyssa killen hon hållit med under sommaren av misstag. Ida tyckte att detta var fel av mig för att killen var hennes första kärlek. Hon bestämde sig för att bryta våran vänskap och det ledde till att våra andra kompisar beslöt sig för att gå till Idas sida. Mina kompisar som är kring 8 st plus Ida sa till mig att de inte kunde lita på mig längre och nu har dom frusit ute mig helt. Jag är med dom på rasterna osv men dom pratar aldrig med mig. Det känns som att jag bara kan försvinna utan att någon märker något. Mina föräldrar undrar varför jag inte är med några kompisar på fritiden längre, till och med lärarna undrar vad som har hänt. Jag vet inte hur länge jag orkar, jag har bett om förlåtelse flera gånger men det verkar som att det inte gör någon nytta. Snälla, vad ska jag göra?

Svar
Annesofie Blixt
Föreningen Tilia

Hej!

Tack för din fråga. Önskar jag hade ett bra svar på vad du ska göra. Det du beskriver låter jättejobbigt och som att du blivit dömd ganska hårt av dina kompisar. Enligt mig gör vi alla misstag. Eftersom det inte blev något av det i kontakten mellan dem innan, kanske det inte var så konstigt att det nu blev så här på hennes fest. Det låter som du har bett om ursäkt och det är precis det jag också skulle gjort. Jag skulle försöka ha is i magen och låta tiden gå. Försöka förklara igen att jag var ledsen, men att jag tror att ingen är perfekt, och sånt här händer ibland. Ännu värre är ju att dina andra kompisar vänder dig ryggen trots att det direkt inte handlar om dem. Kanske ska du fundera på om detta är kompisar värda att ha, även om jag förstår att det är svårt, om att alternativet kan bli rätt ensamt. Lycka till och en varm kram/Annso

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar