Frågor och svar om skolan

29 Dec 2013, 13:20 209
Tjej, 17 år
Question


Hej, vad ska man göra när man inte trivs i klassen? skulle vara glad om någon skulle kunna skriva om de vet.

Svar
Nilufer
Nätvandrare, Fryshuset

Hej! 

Vad ska man göra skriver du om man nu inte trivs i sin klass? Till att börja med borde du tänka efter varför du inte trivs i just den klassen. Finns det personer som irriterar dig, mobbas, är taskiga? Isåfall tycker jag att du ska ta upp detta med berörande personer vad du tycker och tänker om det känns för jobbigt tycker jag att du ska ta och prata med din mentor, lärare, kurator och berätta för dig hur du verkligen känner. Att du känner att du inte trivs i den klassen, något/någon som stör dig. 

Dom kan ju se efter och prata med berörande personer och kanske göra så att du eller dom får byta klass så att du känner att du trivs där igen. 

Våga och var ärlig mot dig själv! 
Lycka till! 
Kramkram, nilufer! 

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar