Frågor och svar om sex

19 Dec 2013, 12:03 1426
Annat, 16 år
Question


Kan slidan vara för trång för att killen ska kunna komma in med sin penis? Gör det ont för tjejen första gången hon har sex, isåfall hur många gånger gör det ont?

Svar
Ingrid Wall
Sexualupplysare, Sexperten.nu

Hej,

Ibland kan det vara så, om en tjej som är trång och en kille som har en kraftig penis ska ha sex kan det självklart bli lite svårt för dom. Dock är slidan väldigt elastisk och så länge tjejen är våt och avslappnad brukar det gå bra, om man går långsamt fram.

Det kan göra ont för tjejer att ha sex, oavsett vilken gång det är. Det är alltså inget som förändras i slidan efter att en tjej haft vaginalt samlag för första gången, utan den ser likadan ut innan som efter. Eventuella orsaker till att det gör ont att ha sex kan istället vara att tjejen inte är tillräckligt våt eller att hon spänner sig. Gör det ont vid sex beror det alltså inte på att tjejen inte haft sex förut utan att hon troligen är t ex torr eller nervös. 

Mvh Ingrid, sexperten.nu.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar