Frågor och svar om kärlek

27 Jan 2014, 19:18 200
Tjej, 19 år
Question


Hejsan det är så att i somras så förlorade min pojkvän sin farfar efter en lång tids sjukdom, han som stod honom närmast av alla 10 dagar efter så dör hans mamma plötsligt i en hjärnblödning, hon stod mig otroligt nära efter 3 år.. Nu är det så att vårt förhållande går så upp och ner för att båda mår dåligt och har dagar då vi mår sämre. Jag undrar om det finns något speciellt som jag kan tänka på eftersom det är jag som får lida för att han är så taskig emot mig i sitt prat men det är inte med hans mening utan de bara kommer dumma ord ur hans mun utan att han egentligen menar det.. Vad gör man för att lätta för sin pojkvän?

Svar
Annesofie Blixt
Föreningen Tilia

Hej,

jag får börja med att beklaga sorgen, för er båda!

Jag tror att det är helt individuellt hur man gör för att underlätta för en person i ett läge som detta. Just nu är det nog tid, att bara finnas där, och att göra det på hans villkor som gäller. Att försöka stå ut och förlåta om han säger och gör saker i ett förvirrat tillstånd, som jag skulle kalla detta. En del vill prata mycket, andra vill det inte, försök respektera hur han vill ha det. MEN för den sakens skull: glöm inte bort att ta hand om dig själv, och säg ifrån när det blir för mycket! Kram på dig! /Annso

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar