Frågor och svar om skaffa barn

6 Feb 2014, 15:42 339
Tjej, 18 år
Question


Hej!
jag är en tjej som har haft längtan om ett barn i mer än 3-4 år tillbaka. Min kille och jag har vart tillsammans i 4 månader snart och jag vill verkligen dela mitt liv + ett till med honom.
Men.. Vi båda pluggar samt bor hos föräldrarna och inte nog med, det vi har 43 mils avstånd i mellan varandra.
jag är livrädd för vad min mamma ska säga om jag att är gravid!

Svar
Amanda Andersson
Nätvandrare, Fryshuset


Hejsan!

Tack för att du skriver in till oss :)

Att känna känslor som du känner är inte ovanligt, speciellt inte när en är tillsammans med någon som en verkligen tycker om.

Är du diskuterat med din kille om hur du känner?, hur känner han inför det hela?

Förstår att avståndet på 43 mil försvårar er situation, hur skulle ni kunna lösa det om ni beslutade er för att få barn tillsammans? Tänker att det kan vara viktigt för er relation och för barnet att ha tillgång till er båda.

Om ni skulle bli gravida, hur skulle ni kunna lösa den ekonomiska situationen då ni båda studerar och bor hemma?

Förstår att dessa frågor kan verka tråkiga, men värda att fundera över. Att skaffa barn är livsförändrade men kan även vara helt fantastiskt. Tror att det är viktigt att en innan tar ett sådant beslut har tänkt igenom det noga och vet vad det en har att förvänta.

Varma Hälsningar

Amanda

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar