Frågor och svar om blyg

28 Jan 2014, 11:24 273
Tjej, 16 år
Question


Jag vet att det inte är fel att vara blyg, men min blyghet har bara blivit värre med åren och jag vill göra någonting åt det. Vet däremot inte vad jag ska göra!

Svar
Annesofie Blixt
Föreningen Tilia

Hej,

du har helt rätt, det är inte fel att vara blyg, men lider man själv av det är det verkligen rätt att göra något åt det. Det bästa kan jag tänka mig är att jobba på din självkänsla, läsa böcker om ämnet, eller kanske till och med gå och prata med någon som kan hjälpa dig framåt. Jag tycker ungdomsmottagningen är jättebra, men det finns också terapeuter som är inriktade på just blyghet, och många gånger hör självkänsla och någon typ av social fobi ihop med det, även om jag inte vet om det gäller i ditt fall. Jag tror du redan är en bit på väg, eftersom du ser problemet och du är på väg att göra något åt det. Jag tror på dig! Stort lycka till! /Annso

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar