Frågor och svar om utanförskap

28 Jan 2014, 11:42 290
Tjej, 16 år
Question


Hej! jag känner mig rent obetydlig just nu, dels går skolan lite dåligt och nu när jag börjat på gymnasiet har jag även en tjej i min klass som typ försöker putta iväg mig från mina egna kompisar genom att klaga på mig och smöra för dem. Hon är rent bitchig mot mig men aldrig inför mina kompisar, hon vill också ha en så stor uppmärksamhet genom att typ fnissa jätte högt, tjuta och överspela i alla situationer! Vad ska jag göra? Vet att mina kompisar skulle tycka illa om henne om de förstod men det gör de inte och jag skulle aldrig kunna prata med dem för då skulle de bara tycka illa om mig ist. Hon är en ganska populär tjej och de andra känner nog att hon är så ''cool'' och ''vill'' vara med henne. Orkar inte seriöst.

Svar
Annesofie Blixt
Föreningen Tilia

Hej!

Jag känner igen det du beskriver jättemycket. Jag tror att det som fungerar på dessa personer är att låta det gå tid. Det kommer märkas vilken person hon är, tids nog. Istället för att lägga tankeverksamhet på om du ska prata med dina kompisar om henne eller inte, koncentrera dig på dig själv och försök vara en så bra person det bara går! 

Klagar hon på dig så mycket att det är rent skitsnack tycker jag du ska säga ifrån, men till henne direkt, inte genom dina andra kompisar. Visa henne lite extra kärlek så kanske hon ger sig?

Stå på dig, ingen är värd att uteslutas, säg till om det blir för mycket att hantera. KRAM/Annso

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar