Frågor och svar om svampinfektion

22 Dec 2013, 11:09 272
Tjej, 16 år
Question


har en sån otrolig klåda i underlivet vilket jag misstänker är svamp. går de över av sig själv? ungefär hur lång tid kan de ta?

Svar
Ingrid Wall
Sexualupplysare, Sexperten.nu

Hej,

Svamp kan ibland gå över av sig själv, men svårt att säga hur lång tid det kan ta. Om du haft svampinfektion tidigare och känner igen symtomen kan du behandla med t ex canesten som finns receptfritt på apoteket. Är du dock osäker över om det verkligen är svamp råder jag dig att först gå till ungdomsmottagningen (http://www.umo.se/Att-ta-hjalp/Ungdomsmottagning/Hitta-din-mottagning/) eller vårdcentralen för att få en mer säker diagnos. Annars kan du testa att vänta ut infektionen och hoppas på att den snabbt går över av sig själv.

Mvh Ingrid, sexperten.nu.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar