Frågor och svar om missbruk

4 Mar 2014, 13:59 166
Tjej, 18 år
Question


jag kommer inte ut mitt misskbruk.. vad ska jag göra?

Svar
Amanda Andersson
Nätvandrare, Fryshuset

Hej! Att ta sig ur ett missbruk är svårt och ofta något man behöver ha professionell hjälp för att klara av. Nu vet inte jag vad det är för missbruk det rör sig om men jag vill säga till dig att det går att bli fri från missbruk och att må bra. Och en stor del av lösningen är att själv inse att man har problem och att våga be om hjälp. Det är starkt gjort! Det är mycket starka känslor och det kan vara skönt att ha någon utomstående som har bred kunskap inom ämnet att bolla tankar med. Man kan vända sig till ungdomsmottagningen eller vårdcentralen i sin kommun. Om det känns jobbigt att gå själv kan man alltid ta med sig någon som man känner att man litar på och känner sig trygg med. Här finns även bra fakta: http://www.umo.se/Alkohol-tobak-droger/Att-bli-av-med-alkohol--eller-drogproblem/ 

Kom ihåg att detta är en sjukdom och absolut inget man ska skämmas över. Det kräver stort mod att ta tag i sina problem och våga se dem. Jag skickar dig massa styrkekramar och önskar dig all lycka!

Kram Bonnie Ersta Vändpunkten genom Amandas profil 

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar