Frågor och svar om blödningar

23 Dec 2013, 21:24 9790
Tjej, 14 år
Question


Hej! Jag är 14 år, jag undrar en sak :) Jag har har försökt stoppa mitt finger i min fitta de gick och de va skönt men igår kolla jag på porr o jag blev kåt så jag försökte stoppa mitt finger i fittan o så kände jag att jag börja blöda vet inte hur o vart de kom i från, jag kände på min fitta alltså på där vare inte nå blod alls :/, så jag tror de va inte i fitt hålen. Min fråga är har jag förlorat min oskuld?

Svar
Ingrid Wall
Sexualupplysare, Sexperten.nu

Hej,

Om blodet inte kom från fittan kanske du har ett sår någon annanstans som började blöda. Fortsatte det inte blöda efteråt är det troligen inget att oroa sig för. 

Du frågar om du nu förlorat oskulden och då antar jag att du tänker på mödomshinnan som sägs spricka när man förlorar oskulden. Mödomshinnan finns dock inte, utan är endast en myt. Vi tjejer har istället något som heter slidkrans och som är slemhinneveck som sitter runt slidöppningen. Du kan läsa mer om slidkransen på min hemsida, http://www.sexperten.nu/uncategorized/modomshinnan/ och http://www.sexperten.nu/uncategorized/ny-kunskap/

Förlorar oskulden gör du alltså inte när någon hinna spräcks utan i och med din sexdebut, alltså när du har sex för första gången. Inget förändras därmed i fittan efter att du haft sex, utan den ser likadant ut innan som efter.

Mvh Ingrid, sexperten.nu.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar