Frågor och svar om skilsmässa

23 Dec 2013, 23:18 171
Kille, 16 år
Question


Hej, idag dagen innan julafton så fick jag veta att mina föräldrar ska skiljas åt, jag skulle behöva lite tips och råd

Svar
Amanda Andersson
Nätvandrare, Fryshuset

Hejsan! 

Att få ett sådant besked är ofta jobbigt och kan göra en ledsen, speciellt när det är nära inpå en högtid som kanske är speciellt förknippad med familjen och traditioner. 

När livet som det tidigare har sett ut förändrats reagerar alla olika, det finns inget rätt eller fel för hur en ska agera. Vissa blir arga, andra ledsna och somliga reagerar inte alls. 

Att ens föräldrar skiljer sig innebär ofta en förändring, men förändringar är inte bara något negativt utan kan också vara något positivt. 

Känner du att du kan prata med din familj om skilsmässan? Att försöka prata med dina föräldrar om hur du känner kan hjälpa dem att sätta sig in i din situation och ger dem också en möjlighet att förklara hur de känner. 

Ibland kan det även vara skönt att prata med någon utanför familjen om ens känslor, om du känner att det skulle vara skönt att få lite extra stöd eller någon att prata med kan du antingen chatta med oss på Fryshusets Nätvandrare eller gå till närmaste Ungdomsmottagning, där har de kuratorer som en kan få samtalsstöd ifrån. 

Om du känner att du skulle behöva ha lite extra stöd under julhelgen så finns vi på Fryshusets Nätvandrare ute och chattar på skype, Här hittar du vilka tider vi är ute. 

Ta hand om dig! 

God Jul och Gott Nytt År! 

Amanda

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar