Frågor och svar om gravid

21 Jan 2014, 15:38 1654
Tjej, 16 år
Question


Igår hade jag sex med min kille jag är rädd om jag är gravid för han la spermen i min fitta men inte in i mitt fittan utan för tror du att spermen har gått in i fittan? Är jag gravid? Snälla svara behöver svaren!!

Svar
Amanda Andersson
Nätvandrare, Fryshuset

Hejsan! 

Är inte utbildad i just dessa frågor men ska försöka göra mitt bästa för att svara på din fråga. 

Om sperman kommit in i din fitta finns det en risk för att du kan ha blivit gravid, utifrån det du skriver låter det som om sperman inte kommit inuti fittan men det finns trots det en liten risk att sperman kan ha kommit in och gjort dig gravid. Risken att bli gravid är olika stor beroende på var i din menscykel du befinner dig i. 

Om du har blivit gravid eller inte går inte att avgöra så här fort utan det behövs vanligtvis 2-3veckor innan ett resultat visas på ett graviditetstest. 

Ett tips är att gå till närmaste ungdomsmottagning och prata med dem.

Varma Hälsningar

Amanda


Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar