Frågor och svar om graviditetsrisk

25 Dec 2013, 16:52 318
Tjej, 16 år
Question


Igår hade jag sex med min kille jag är rädd om jag är gravid för han la spermen i min fitta men inte in i mitt fittan utan för tror du att spermen har gått in i fittan? Är jag gravid? Snälla svara behöver svaren!!

Svar
Ingrid Wall
Sexualupplysare, Sexperten.nu

Hej,

Det beror lite på vart utlösningen hamnade, om det eventuellt rann in lite i din fitta men låter inte så troligt. Dock kan försatsen göra en gravid. Den preventiva metoden som ni använde, att avbryta samlaget gör ca 20 av 100 kvinnor gravida under ett år. Den är alltså inte så säker om man önskar skydda sig mot en oönskad graviditet.

Är det så att din nästa mens inte kommer kan du börja oroa dig och ta ett graviditetstest. Kommer mensen betyder det att du inte är gravid. Tänk ändå på att i framtiden skydda er med kondom om ni inte önskar bli gravida.

Mvh Ingrid, sexperten.nu.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar