Frågor och svar om piercing

22 Jan 2014, 14:49 405
Tjej, 13 år
Question


Hej jag är en tjej som är snart 13 år jag ska ta navelpiercing i maj jag ska till Rhodos i Grekland i Juli kan jag bada i poolen och i havet? kan jag sola?

Min navel är inte helt rund den går upp några mm på övre delen på sidan är det större risk att den blir sne då?

Jag skulle gärna vilja ha svar det här betyder jätte mycket för mig!! Kram hoppas du svarar!

Svar
Helena Meyer
Föreningen Tilia

Hej,

Om du ska åka utomlands i juli så tycker jag att det är en bättre idé att göra piercingen efteråt. En navelpiercing kan ta upp till ett år att läka, och att bada i pool och sola under läkningen är inte alls bra. Det kan leda till infektioner och fula ärr.

Egentligen tycker jag att 13 år är för ungt för att ta en såpass svårläkt piercing som naveln, det är viktigt att du går till en seriös studio och de flesta har en 15-årsgräns.

Jag kan inte säga något om din navel eftersom jag inte har sett den :) Prata med piercaren om det när du väl ska göra den.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar