Frågor och svar om vita prickar

27 Dec 2013, 13:40 214
Kille, 17 år
Question


Hejsan, jag har nu skaffat en salva för förhuden hos en vårdcentral. Men märkte nu att jag har små vita prickar innanför förhuden. Vad menas med det? Och försvinner smärtan på ollonet efter man har använt salvan ett tag?

Svar
Ingrid Wall
Sexualupplysare, Sexperten.nu

Hej,

Troligen är det inget att oroa sig för, utan kan t ex vara helt vanliga talgkörtlar. Det är något som alla har eftersom de är till för att smörja huden så att den hålls mjuk.

Om det är så att du haft oskyddat sex kan det alternativt vara könssjukdomen kondylom. De vårtor man får i samband med kondylom kan gå bort av sig själva efter ett tag men jag råder dig ändå att gå tillbaka till vårdcentralen och bli undersökt igen om det är så att du haft oskyddat sex. Där kan de nämligen ge dig en annan salva som tar bort de vita vårtorna.

Om smärtan uppkommer i och med att du har trång förhud kommer den förhoppningsvis försvinna efter att du använt salvan ett tag. Om inte, får du besöka vårdcentralen igen för att få hjälp med din trånga förhud på annat sätt.

Mvh Ingrid, sexperten.nu.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar