Frågor och svar om kärlek

4 Mar 2014, 15:24 184
Kille, 17 år
Question


Hej Karl! Jag går andra året på gymnasiet och känner att jag behöver lite hjälp och stöd. Ända sedan jag började i gymnasiet så har det varit en söt tjej i min klass, och jag är 99% säker att hon är kär i mig, det som gör mig övertygad är att hon la upp en bild där det var två tecknade gubbar som pussades, och dem var äckligt lika båda oss. Samt massa andra småsaker :-)

Jag kan inte påstå att jag är dödskär i den här tjejen, men jag är smått intresserad att lära känna henne bättre då hon är jättesöt, smart och vältränad. Men problemet är att hon går i samma klass som mig.... Och tanken på att ha ett förhållande med någon i sin klass är mycket obehaglig, jag har tanken att vänta tills vi tar studenten och fråga ut henne då, men då är hon säkert redan upptagen.

Svar
Amanda Andersson
Nätvandrare, Fryshuset

Hej! 

Heter Amanda och svarar istället för Karl den här gången. 

Vad spännande det låter, att veta om någon är kär i en eller har känslor för en är alltid svårt. Men ibland går det att känna av på olika sätt. Att vara tillsammans med någon i sin klass, kan både vara knepigt och väldigt trevligt!


Vad är det som du tycker känns obehagligt? Kanske är det värt obehaget för att få vara tillsammans med den du tycker om, men det är något som bara du kan bestämma. 

Du skriver att tjejen säkert är upptagen efter studenten, något som inte behöver ske men som kan hända.

Om du verkligen tycker om tjejen och vill hänga med henne så kanske det är värt att chansa och se vart det leder?

Lycka till!

Amanda 

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar