Frågor och svar om piercing

27 Jan 2014, 12:21 328
Tjej, 13 år
Question


Tog mig navelpiercing för 3 dagar sen och den gör ont eller typ ömmar lite och är röd vid det översta hålet och jag ser inte ordentligt vad det är om det är en finne eller börjar bli infekterat eller bara rött, är det vanligt att det gör ont och sånt redan 3:e dagen, det har gjort ont ända sen jag fick den också.
Kram

Svar
Helena Meyer
Föreningen Tilia


Hej,

Det låter helt normalt för en nytagen piercing. Den kommer antagligen att vara öm och röd ett bra tag. Naveln kan ta lång tid på sig att läka. Tvätta den två gånger om dagen med saltlösning och var noga med att inte pilla på den eller ha för tajta kläder. Om du undrar över något så kan du alltid gå tillbaka till studion där du gjorde den och fråga om råd.

Lycka till, kram!

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar