Frågor och svar om flytningar

29 Dec 2013, 19:21 297
Tjej, 15 år
Question


Vet icke om det är dig jag ska fråga, men mina flytningar är klumpiga fast inte vita och kesofärgade. Så jag vet inte om det är svamp och ibland är klumparna brunaktiga. Detta har hållt på länge och det är irriterande. Sen får jag väldigt mycket flytningar

Svar
Ingrid Wall
Sexualupplysare, Sexperten.nu

Hej,

Om du inte upplever några andra symtom som att det kliar eller svider är det troligen bara vanliga flytningar. De bruna flytningarna kan vara blod. 

Angående mängden så får tyvärr vissa av oss mer flytningar än andra, är inte så mycket att göra. Du kan eventuellt försöka lufta underlivet genom att t ex sova utan trosor.

Blir flytningarna för besvärliga för dig rekommenderar jag dig att gå till ungdomsmottagningen (http://www.umo.se/Att-ta-hjalp/Ungdomsmottagning/Hitta-din-mottagning/) eller vårdcentralen.

Mvh Ingrid, sexperten.nu.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar