Frågor och svar om sex

30 Dec 2013, 16:22 272
Tjej, 13 år
Question


Hej Ingrid!

Min pojkvän vill ha sex med mig och jag är 13 år.
Jag säger att jag inte vill till han med han fortsätter att säga till mig att det är okej bara för att jag blev våldtagen när jag var 11 år.

Jag vill bara veta om jag ska ha sex med han eller inte. Känner mig osäker om vad jag ska göra, snälla hjälp mig Ingrid!

Svar
Ingrid Wall
Sexualupplysare, Sexperten.nu

Hej,

Din pojkväns sätt att uttrycka sig på låter i mina öron som mycket okänsligt och respektlöst. När han väljer att säga till dig att det är okej att ha sex med honom eftersom du blivit våldtagen låter det som om han inte riktigt förstår vad du upplevt.

Vill du inte ha sex med honom ska du självklart inte ha det. I ett förhållande handlar det nämligen om att respektera varandra genom att inte tvinga sin partner att göra något hen inte vill. 

Mvh Ingrid, sexperten.nu.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar