Frågor och svar om ollon

30 Dec 2013, 17:58 5469
Kille, 17 år
Question


Hej, för en tid sedan upptäckte jag att jag har en liten röd fläck på ollonet, kanske 1,5 cm i diameter, som blir större om jag masturberar, fläcken breder ut sig, men återgår till normal storlek efter en stund.

Oftast symptomfri, men ibland känner jag av en 'stickande' smärta.

Vad kan vara orsaken till detta?

Svar
Ingrid Wall
Sexualupplysare, Sexperten.nu

Hej,

Det kan eventuellt vara en inflammerad hårsäck eller körtel. De brukar gå tillbaka av sig själva, men gör dom inte det får man söka hjälp. 

Möjligtvis kan det också vara psoriasis, vilket är eksem. Om du har eksem över andra delar av kroppen är det troligen det du nu även fått på ollonet. 

Du skriver att du känner av en stickande smärta ibland, är det så att det även kliar kan det möjligtvis vara svamp. Det bör du i så fall söka hjälp för så du kan behandla infektionen.

Jag rekommenderar dig oavsett att gå till ungdomsmottagningen (http://www.umo.se/Att-ta-hjalp/Ungdomsmottagning/Hitta-din-mottagning/) eller vårdcentralen för att kolla upp den röda fläcken.

Mvh Ingrid, sexperten.nu.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar