Frågor och svar om onanera

30 Dec 2013, 18:05 10428
Tjej, 11 år
Question


Vad är skillnaden mellan att onanera och att pulla?
Kram och tack i förväg hoppas du kan svara på frågan :)

Svar
Ingrid Wall
Sexualupplysare, Sexperten.nu

Hej,

Onanera är när man har sex med sig själv, man kan alltså som tjej t ex smeka klitoris, gnugga sig mot ett mjukt föremål eller pulla sig i slidan/analen. Om en kille onanerar kan man även kalla det runka och det innebär oftast att man drar förhuden på penis fram och tillbaka. Men killar kan också gnugga sig mot föremål, pulla sig i analen eller så kan de t ex smeka pungen.

Pulla, eller fingerpulla, kan man göra på sig själv eller någon annan och det betyder att man smeker med fingrar eller händer inuti eller utanpå könet. När man talar om att pulla brukar de flesta dock tänka på att man stoppar in fingrar i slidan/analen och smeker alternativt drar dom ut och in.

Kram Ingrid, sexperten.nu.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar