Frågor och svar om porr

1 Jan 2014, 14:18 646
Tjej, 16 år
Question


hej
vad ska man göra om man inte kan sluta att vara kåt och är tvungen att kolla på porr hela tiden. jag blir galen vill inte kolla hela tiden.
skulle bli glad om jag får hjälp om du vet


Kram (Namn borttaget på grund av anonymitet)

Svar
Ingrid Wall
Sexualupplysare, Sexperten.nu

Hej,

Det är vanligt att under puberteten få en ökad sexlust, vilket kan resultera i att man onanerar mer frekvent alternativt har sex med en partner. Om det tar allt för mycket tid från annat, som skolan eller fritiden bör man dock ifrågasätta sitt beteende. 

Jag råder dig att till en början försöka sluta titta på porr själv, det leder troligen till att du inte blir kåt hela tiden. Om du har svårt att hantera det själv kan du gå till ungdomsmottagningen (http://www.umo.se/Att-ta-hjalp/Ungdomsmottagning/Hitta-din-mottagning/) eller kuratorn på din skola för att få stöd från en utomstående. 

Kram Ingrid, sexperten.nu.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar