Frågor och svar om blåsa

2 Jan 2014, 17:13 210
Tjej, 14 år
Question


jag har fått en blås och är öm på sidan av min fitta. Jag hat inte haft sex och undrar vad det kan vara. Snälla svara jag är orolig!

Svar
Ingrid Wall
Sexualupplysare, Sexperten.nu

Hej,

Min första tanke är herpes, men eftersom du inte har haft sex borde du inte ha blivit smittad av det. Har du ändå haft munsex/oralsex kan risken finnas att du fått herpes om personen som slickade dig hade munsår, vilket är herpes.

Om det är mer som knottror kan det eventuellt istället bara vara t ex en infekterad körtel. De brukar gå tillbaka av sig själva. 

Jag rekommenderar dig att gå till ungdomsmottagningen (http://www.umo.se/Att-ta-hjalp/Ungdomsmottagning/Hitta-din-mottagning/) eller vårdcentralen för en undersökning om symtomen kvarstår.

Mvh Ingrid, sexperten.nu.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar