Frågor och svar om kärlek

27 Jan 2014, 19:54 185
Tjej, 14 år
Question


Hejhej,jag är en 14-årig tjej som ska fylla 15 i sommar. Jag och min pojkvän har varit tillsammans i 1 månad och nu vill han sova över och det vill jag med,men mina föräldrar tycker jag är för liten dom säger att jag måste vänta tills jag är 15 men det vill inte jag och dom vägrar lyssna på mig.
Vad ska jag göra för dom ska försöka förstå mig?
Vi har inte haft sex så jag vet inte vad dom ska oroa sig över

Svar
Annesofie Blixt
Föreningen Tilia

Hej!

Vad mysigt att ni varit tillsammans en månad, grattis! Jag ska vara lite tråkig, och tänker att om du fyller 15 i sommar, är det ju inte så långt kvar. Det kanske kan vara ok att vänta tills dess, då får ni sova hos varandra och så kan det vara frid och fröjd hemma tills dess. De kanske oroar sig över att ni ska ha sex, och det kan man kanske förstå? Även om det såklart inte är så lätt att förstå det när man är kär. Jag tror att dom förstår dig, men att de gör detta av kärlek och för att de är rädd om dig! /Annso

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar