Frågor och svar om kroppsvikt

3 Mar 2014, 21:45 194
Tjej, 13 år
Question


Jag känner mig jätte fet, för jag är liksom 13 och väger typ 60 kg!!
Mina lår är jätte tjocka och min mage, jag vet inte vad jag ska göra för jag äter inte så mycket godis och jag dansar typ hela tiden på fritiden och en gång i veckan dansträning med styrka dvs. armhävningar, sittups, plankan mm. i ca 1 timme.... Snälla hjälp mig!!
Kramis

Svar
Annesofie Blixt
Föreningen Tilia

Hej!

Det låter som att du lever väldigt bra, rör på dig och äter inte så mycket godis. Kanske ska du fundera över känslan du har att vara tjock om det verkligen är så i verkligheten. Jag hoppas du kan njuta så mycket det går av att vara 13 år, träna dans med glädje och inte fokusera på din mage eller lår. Du skrev säkert till mig av en anledning, och jag förstår att du lider. Men det är svårt att ge tips rent allmänt om hälsa, när jag vet väldigt lite om dig genom det du skrivit. Om detta är något du lider av, skulle jag om jag var du försöka bolla tankarna med någon i min närhet och se om det finns något du kan få hjälp med. Lycka till! /Annso

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar