Frågor och svar om onani

5 Jan 2014, 17:28 1505
Tjej, 15 år
Question


Jag surfade mycket på internet när jag var liten, då stötte jag såklart på porr av olika former.
Jag lärde mig onanera av porr när jag var ca 8-9. Detta är väldigt ungt har jag förstått, och jag ser personer oroa sig över att de började se på porr när de va 12 får mig att tro att det måste varit något "annorlunda" med mig som barn att frivilligt porrsurfa och vara fullt kapabel att onanera tills orgasm, som inte ens vissa vuxna har gjort.
Jag undrar varför blev jag så indragen av porr? Är det dumt av mig? Kan det ha skadat mig psykologiskt?

Svar
Ingrid Wall
Sexualupplysare, Sexperten.nu

Hej,

Jag tror nog att du själv har bäst koll på vad det var som gjorde att du så tidigt började titta på porr. Kanske hade du t ex bättre tillgång till egen dator än vad många andra har. 

Du behöver inte oroa dig över om detta skadat dig psykologiskt på något sätt, utan är olika i vilken ålder vi känner oss mogna för att onanera och titta på porr. Så länge du kan skilja på porr och verklighet är det ingen fara. Med det menar jag att du förstår att porr är film och illustrerar alltså inte verkligheten.

Mvh Ingrid, sexperten.nu.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar