Frågor och svar om kärleksrelationer

28 Feb 2014, 21:16 330
Tjej, 17 år
Question


Jag vill att jag och min kk ska inleda ett förhållande men jag vågar verkligen inte berätta det för honom så jag är rädd att förstöra vår kk relation och jag är extremt sårbar på grund av tidigare kärleksproblem.

Svar
Annesofie Blixt
Föreningen Tilia

Hej,

tack för din fråga. Jag tror det är något många kan känna igen sig i. Att man är rädd på grund av tidigare kärleksproblem. Såklart man blir sårbar om man har tråkigheter i bagaget. Det är lätt att säga att man inte ska påverkas, däremot är det svårare i verkligheten. Fundera på om du är i en fas du orkar med att få ett nej. Försök våga ta upp det när du känner dig stark och om du vågar riskera att kanske förlora honom. Om du förlorar denna kille, innebär det kanske en vinst i framtiden med någon annan, det vet vi inte nu. Hoppet finns ju över att han kanske känner precis som du, och det är synd om det inte ska få komma fram. Kanske han om han inte tänker i de banorna du gör nu, börjar göra det om du tar upp det? Jag hoppas det löser sig och viktigast: att du kan följa dig hjärta, utan att bli sårad. Kram/Annso

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar