Frågor och svar om kärlek

22 Jan 2014, 17:38 325
Tjej, 13 år
Question


Tjena! Jag e M 13 bast. Jag skrev till er för att jag tror att ni kanske skulle förstå ...
Jag är ihop med en kille som är 4 år äldre än jag alltså 17 år.
Vi har vart ihop snart 3månader o allt har funkat SUPER BRA men... Jag & han (vi) han känna oss lite osäkra ibland :P Kram M & A.

Svar
Helena Meyer
Nätvandrare, Fryshuset

Hej,
Vad roligt att ni har hittat varandra och trivs så bra ihop! Härligt att allt fungerar superbra. Det är lite svårt för mig att veta vad det är ni är osäkra på, är det åldersskillnaden eller något annat? Fyra år är ganska stor åldersskillnad i er ålder, men det behöver inte betyda att det är dåligt. Här kan ni läsa mer om vad som gäller vid stor åldersskillnad och sex: http://www.umo.se/Sex/Aldersgrans-for-sex/ 

Det är viktigt att komma ihåg att lagen finns för att skydda unga mot sexuella övergrepp, inte för att hindra att ett par som är ihop på lika villkor har sex.

Skriv gärna in igen och berätta mer vad det är ni är osäkra på, jag kanske har missuppfattat.

 

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar