Frågor och svar om kärlek

28 Feb 2014, 20:53 231
Tjej, 15 år
Question


Om man inte har pratat med en kille någonsin, om man bara vet namnet på varandra och man vet att dom är där men inget annat händer mellan dom.

För det är en kille i samma klass som har kollat på mig lite då och då, inte stirrat utan bara kollat en gång sen gått tillbaka till sitt arbete och sen kolla igen efter några minuter. Ungefär alla lektioner, tills skolan för dagen är slut.
Detta har väl gått på ett tag nu, men ingen konversation emellan oss. Jag har varit osäker men att prata med han eftersom han är alltid omringad av sina kompisar och jag är inte så bra på att prata med människor. Betyder det ens något i hans lilla beteende? För jag vill inte "hoppas" på något och sen är det ingenting i det hela.

Jag har också tänkt att han kanske inte är så 'intresserad eftersom han inte intar en konversation själv. Jag vill bara klargöra om det är något i detta eller inte. vad tror du?

Svar
Annesofie Blixt
Föreningen Tilia

Hej!

Tack för din fråga. Jag tycker det låter som att han söker kontakt med dig, men det är väldigt svårt att svara på när jag inte sett det själv. Jag tror att om du får en känsla av att det kan vara så, kan det kanske vara värt att fråga? Jag förstår att det kan vara svårt om han ofta har kompisar runt omkring, men finns något annat sätt du kan nå honom? Kanske skriva? Om du önskar att det vore något mellan er, då kan det kan vara värt det. Jag önskar dig jättemycket lycka till, hur du än väljer att göra! /Annso

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar