Frågor och svar om sex

28 Jan 2014, 17:00 889
Tjej, 15 år
Question


Hej. Mina inre blygläppar och klitorisen är svullna, kan de vara från när ja hade sex med min kille och de tog ganska sjukt? ( hade för 4 dagar sen)
Nu har ja också märkt att närmare slid öppningen har börjar komma små prickar, men vi använde kondom! Men kan ja ha en vanlig infektion där?
Snälla hjälp ja vill inte gå till gynekologen o ja kan inte berätta för min mamma....

Svar
Ingrid Wall
Sexualupplysare, Sexperten.nu

Hej,

Att dina inre blygdläppar och din klitoris är svullna kan bero på att du och din kille hade sex. Underlivet blir dessutom svullet när man är sexuellt upphetsad. 

De små prickarna är troligen vanliga talgkörtlar eller hårsäckar, alltså inget farligt. Om du haft oskyddat sex tidigare kan det eventuellt vara kondylom. Det är en könssjukdom som kan ge en vårtor, de brukar gå bort av sig själva men kan eventuellt behöva behandlas.

Om symtomen kvarstår rekommenderar jag dig att besöka ungdomsmottagningen (http://www.umo.se/Att-ta-hjalp/Ungdomsmottagning/Hitta-din-mottagning/) eller vårdcentralen för en undersökning.

Mvh Ingrid, sexperten.nu.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar