Frågor och svar om sex

18 Mar 2014, 10:58 1025
Tjej, 20 år
Question


Hej! Jag har lite funderingar angående sex och förhållande.
Jag har inte haft sex ännu och jag känner mig så efter på något sätt, fast jag vill inte pressa mig själv. Har inte hittat nån som jag vill göra det med, men alla mina kompisar har gjort det. Jag typ tål inte höra när folk säger att dom har legat, blivit ihop med en kille o blabla, bara för det inte har hänt mig. Är rädd att jag ska göra fel när jag är med en kille :/ jag vill saker men vågar inte.. Varför ska man jämföra sig med alla andra!? Jag menar vi är ju alla olika och ibland känns det som folk tycker det är konstigt att man inte haft sex osv..

Tack på förhand!

Svar
Amanda Andersson
Nätvandrare, Fryshuset

Hejsan!

Vad bra att du skriver in till mig med din fundering. 

Tycker det är jättebra att du inte pressar dig till att ha sex, sex ska kännas rätt för bägge partnerna och om det inte känns rätt och bra så ska en inte ha sex. 

Många känner idag stress över när en ska ha sex, speciellt om en har kompisar som pratar om det och har gjort det. Är många som skriver in med liknande funderingar som du. 

Är inte onormalt att inte ha haft sex, finns många därute som inte har haft sex och jag tycker att det är jättetråkigt att det är något som en ska känna sig konstigt för en inte har haft sex. 

Gör det som känns rätt och bra för dig, och försök strunta i vad andra tycker och tänker. Om du är sugen på att ha sex så ska du ha det, om inte så behöver du inte.


Varma Hälsningar 
Amanda Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar