Frågor och svar om kärlek

18 Mar 2014, 11:07 110
Tjej, 15 år
Question


Alla i min klass har haft en pojkvän eller haft sin första kyss. Men jag därimot har knappast skakat hand med en kille Och jag vill jätte gärna ha mitt första förhållande innan jag fyller 50 men jag är alldeles för blyg och jag kan värkligen inte prata med killar det är jättr jobbigt och inte kunna prata med dom vad ska jag göra?

Svar
Amanda Andersson
Nätvandrare, Fryshuset

Hejsan!

Är inte alls onormalt att inte ha haft kontakt den typ av kontakten med killar när en är i din ålder, en del skaffar pojkvän/flickvänner tidigt medan andra gör det senare. 

Förstår att det är jobbigt om du är blyg och känner att du vill men inte vågar ta kontakt med killar. Mitt tips är att försöka utmana sig själv, försöka prata även om det känns jobbigt. 

Ofta blir en mindre blyg och osäker om en utsätter sig för situationerna. Genom att få vana så blir en tryggare i situationerna som en tidigare var obekväm i. 

Varma Hälsningar

Amanda

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar