Frågor och svar om oskyddat sex

13 Mar 2014, 10:25 247
Tjej, 15 år
Question


Hej! Min mens slutade för 2 veckor sen, och jag fick min mens lite tidigare än vanligt (har den regelbundet i slutet av månaden) och jag och min kille hade sex igår och han kom i mig, han sa att han kände att han inte kom så mycket. Jag är nu ändå rädd att jag ska bli gravid, eftersom att jag inte vet när jag har min ägglossning. Och jag tar inte P-piller heller...

Svar
Amanda Andersson
Nätvandrare, Fryshuset

Hejsan! 

Att ha oskyddad sex kan göra en gravid, även om killen inte kommer i en. Om killen "kommer lite" som i ditt fall är risken  högre för att du ska bli gravid, då sperma kommit in i dig. 

Under ägglossningen som är ca 2 veckor efter mens är chansen/risken för att bli gravid väldigt hög. 

Eftersom du inte tar p-piller skulle jag råda dig att ta kontakt med närmaste ungdomsmottagning, på umo.se(ungdomsmottagningarna på nätet) kan du hitta var närmaste mottagning ligger.  

På ungdomsmottagningen kan du få dagen-efter-piller som skyddar mot oönskade graviditeten samt rådgivning gällande preventivmedel.

Ta hand om dig! 

Amanda

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar