Frågor och svar om missnöje med kroppen

8 Aug 2014, 05:30 593

Jag är inte nöjd med min kropp och gråter varje natt. Vad ska jag göra?

Tjej, 13 år
Question


hej! jag har skrivit till dig förut och fått bra svar så nu är ja här igen, min bästa vän har en ätstörning och går bara halva dagar i skolan, hon har gått ner jätte mycket i vikt och de syns på henne. jag har inte velat prata om de men någon för jag känner att de är ett känsligt ämne för mig. här om dagen var hon inte i skolan alls och jag skickade ett sms och frågade varför, hon svarade att hon kanske skulle på dagvård i en vecka för att hon vägde för lite och höll på att bli sjuk, jag försökte bete mig som om allt var normalt men mina kompisar märkte att något var fel och frågade om jag var ledsen, jag sprang in på toaletten och grät i över en timme tills mamma fick hämta mig, dagen efter frågade lärarna hur jag mådde och vad som hade hänt men jag känner mig inte bekväm med att prata om de med någon. jag och min bästis har aldrig haft djupa konversationer om känslor och sånt men nu hade vi de. hon har skuldkänslor för att hon lämnar mig ensam i skolan och jag för att de känns som om jag inte hjälper henne på något sätt. de här är verkligen jobbigt för mig, jag gråter varje natt och självskadar som ingen vet om. jag har aldrig gillat min kropp och tycker jag är alldeles för tjock. jag vill verkligen inte känna såhär och som sagt känner jag mig inte bekväm med att prata ut med någon jag känner om de. vad ska jag göra..

Svar
Annesofie Blixt
Föreningen Tilia

Hej fina du!

Vad glad jag blir att du återkommer. Du verkar vara en väldigt fin vän som bryr dig så. En bra egenskap att behålla. Om du känner dig obekväm att prata med någon nära, kika in hos oss på foreningentilia.se och prata av dig lite i vår chatt om du vill. Du kan vara helt anonym där och vi är väldigt vana vid precis allt du beskriver här. Ta hand om dig tills dess! /Annso

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar