Frågor och svar om framtidsångest

8 Aug 2014, 05:24 277

Jag vet inte vad jag vill göra med mitt liv

Tjej, 18 år
Question


Hej. Jag är en 18 årig tjej. Jag oroar mig inför framtiden, jag vet inte riktigt vad jag vill bli, har inte så höga betyg för att komma in på vissa utbildningar. Har inte såå många kompisar heller, jag blev mobbad i 7,8,9, nu går jag på gymnasiet. Det känns som alla har massa kompisar och gör massa roliga saker hela tiden och att alla redan vet vem dom är.
Jag vet inte vem jag är heller, asså jag är ju jag men det känns inte som jag vet veem jag är, är ingen speciell, jag vet inte vad jag vill göra med mitt liv.
Jag är rädd att det inte kommer att hända något i mitt liv, att jag bara jobbar på ica eller inte kommer in på den utbildningen jag vill.

Hoppas på svar, för jag vet inte vad jag ska göra.

Svar
Annesofie Blixt
Föreningen Tilia

Hej,

även om det känns så nu, att du inte alls vet vem du är, är jag säker på att det ordnar sig. Men det jag också vill säga är att det är helt ok att känna så ibland. Man får vara vilse och även om alla andra vet, tar det olika tid för alla. Använd det till din fördel och utforska världen, för att ta reda på vem du är. Försök att släppa oron och våga testa dig fram. Lycka till! /Annso

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar