Frågor och svar om förälder

17 Mar 2014, 10:51 278
Annat, 16 år
Question


Vad kan man göra om man har en förälder som nekar att dricker h*n förmycket ?

Svar
Ersta Uffe
Sociolog och Psykoterapeut


Hej!

Jag tycker att du ska tala med någon utomstående om detta. Hur är det med den andra föräldern? Finns den med i bilden? Andra vuxna i din närhet som du har förtroende för? Släktingar eller skolkuratorer, skolsköterskan?

Det är vanligt att den som har alkoholproblem förnekar detta och istället anklagar den som är orolig. Detta är MYCKET frustrerande för den som är anhörig.

Jag vet inte vad du vet om Ersta Vändpunkten där jag arbetar. Hos oss och hos andra t.ex. Trygga Barnen kan du få mer hjälp och råd med din situation. Vi svarar på frågor från folk i hela Sverige och vi kan hjälpa till att förmedla kontakten till ngn där just du bor om du vill det.

Det är en mycket ansträngande och jobbig situation för den som måste titta på.

Tveka inte att höra av dig till nån av oss på Ersta för fler tips.

Mvh

Ersta Uffe

 

 

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar