Frågor och svar om kärlek

11 Apr 2014, 14:18 340
Tjej, 14 år
Question


hej jag är kär i en kille men jag vågar inte prata med han. när jag är nära så blir det hela lite fel när jag pratar. jag blr röd i ansiktet och det är lite pinsamt att bara vara nära han så blir men röd i ansiktet. det hela är bara så dumt men jag ville värkligen önska jag kunde prata med han.HJÄLP MIG TACK. :D

Svar
Amanda Andersson
Nätvandrare, Fryshuset

Hejsan! 

Jag ber om ursäkt för att mitt svar har dröjt! 

Är inte onormalt eller konstigt att bli röd i ansiktet eller generad när en träffar någon som en är intresserad av, men bara för att det är många som blir det betyder det inte att det kan vara jobbigt. 

Finns inte några mirkeltips för hur en ska bli mindre blyg eller för hur en ska våga ta kontakt. Ett tips kan dock vara ta ett steg i taget, börja kanske med att vara i närheten av honom sedan kan du långsamt börja prata med honom och sen efter ett tag så kanske ni kan hänga osv. 

Förstår att detta kanske kan låta läskigt eller jobbigt, men oftast brukar nervositet försvinna om en utsätter sig för de situationerna som en tycker är jobbiga. Nu menar jag inte att du ska tvinga dig att göra saker som du tycker är jättejobbiga utan mer att du ska ta ett steg i taget. 

Stort Lycka Till! 

Amanda 

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar