Frågor och svar om dåligt mående

8 Aug 2014, 05:10 145

Jag mår så dåligt. Ska det kännas såhär?

Tjej, 24 år
Question


Jag vet inte vad jag ska göra.. Jag har mått dåligt till och från i 10 år nu ungefär.. Tidigare har jag kunnat gå hos en kurator på ungdomsmottagningen gratis och prata, men nu är jag för gammal och får inte gå dit längre..

Jag skulle väl egentligen behöva prata med någon, men jag har inte alls råd att betala för en kurator.

Jag är så otroligt missnöjd med mig själv, jag börjar gråta för minsta lilla, och det är främst nu sedan jag skaffade ny pojkvän för några månader tillsbaka som jag börjar må riktigt dåligt igen... Inte för att han är en dålig pojkvän, tvärtom! Men han är så snygg och populär, han har alltid fullt upp med jobb och umgänge så jag känner mig delvis helt åsidosatt, även om jag inte alls är det. Vi bor långt ifrån varandra dessutom.. Jag känner bara att jag inte alls duger åt honom, att jag inte är fin nog, stabil nog, bra nog osv.. Jag mår så otroligt dåligt över det här. Och jag vet att problemet ligger hos mig!

Jag vet inte vad jag ska göra! Jag känner att om jag fortsätter vara såhär "krävande" och att må såhär dåligt så kommer han inte få ut något av att vara tillsammans med mig, och göra slut..

Jag orkar inte vara jag längre.. Är det verkligen såhär jag ska behöva känna..

Svar
Annesofie Blixt
Föreningen Tilia

Hej,

nej det är verkligen inte så här du ska behöva känna. Jag tänker att det kanske finns något sätt för dig att hitta trygghet inom dig, istället för att känna den hos en kille. Att kanske läsa på om självkänsla och jobba på att känna ditt eget värde. Tänkte också tipsa om oss på foreningentilia.se om du vill prata, om du inte kan vända dig till UM längre. /Annso

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar