Frågor och svar om må dåligt

17 Mar 2014, 11:46 191
Tjej, 16 år
Question


Hej! De senaste 3 åren har jag börjat må sämre fysiskt. Jag fryser hela tiden oavsett hur mycket kläder jag har på mig. det enda som får mig lite varmare är värmen från en annan person. Jag känner mig hela tiden trött även om jag sover kring 6-10 timmar varje natt. Jag går upp och ner i vikt och får min mens 1 gång om halvåret, jag är sjuk nästan hela tiden och jag vet inte vad det beror på. Jag promenerar minst 4 km varje dag och äter normalt. så jag tror inte att jag har ätstörningar. hjälp ?

Svar
Annesofie Blixt
Föreningen Tilia

Hej,

om du går upp och ner i vikt, samt har de symptomen som du beskriver för mig, skulle jag om jag var du kolla upp vad det beror på. En ätstörning har att göra med om tankar på mat och vikt tar överhanden i ditt liv. Om det inte stämmer in på dig så är det kanske något fysiskt, som du säger. Det behöver inte vara något dramatiskt att gå och kolla det, du kan börja på en Vårdcentral eller hos ungdomsmottagningen. Du ska inte behöva må så här och tre år känns långt att må dåligt. Du är värd att må bra. Ta hand om dig! /Annso

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar